Calendar

Beweeg met de muis over de donker gekleurde dagen om de evenementen te zien.

Calendar
<<Mar 2018>>
MDWDVZZ
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Nieuws uit Lomm

Voortbestaan basisschool 't Kapelke

We kunnen hier heel direct stellen dat sluiting op korte termijn ( 5 – 7 jaren ) voor bs, ’t Kapelke zowel door het schoolbestuur Fortior als door de gemeente Venlo niet wordt overwogen.  

Voor meer info zie het artikel basisschool.

Overlast Aviko Lomm

Helaas komt het voor dat wij in het dorp last hebben van een vervelende geur vanuit Aviko Lomm. Op 17 december is er een gesprek geweest tussen Aviko, de gemeente Venlo en een vertegenwoordiger van de dorpsraad.

Tijdens dit gesprek is afgesproken dat als er mensen stankoverlast ervaren zij dit dienen te melden op het centrale nummer van Aviko, 077-4737380. tevens kan dit gemeld worden per mail op  info@venlo.nl en telefonisch via 14077.

Politie op Social Media

Beste bewoners en ondernemers, 
Ook wij als politie organisatie gaan met de tijd mee! De Politie Limburg-Noord is ook actief op verschillende Social Media.

Onbekenden aan de deur?

Helaas heeft niet iedereen die bij u aanbelt, goede bedoelingen. Sommige mensen proberen u bijvoorbeeld aan de deur op te lichten of uw huis binnen te komen om iets van u te stelen.

Nostalgische foto's Lomm

Wellicht mooie en minder mooie herinneringen voor vele inwoners van Lomm zijn te zien op deze oude foto's.

Status Hoogwatergeul

Toekomst HoogwatergeulMet de komst van de hoogwatergeul zien de inwoners en ondernemers van Lomm kansen om de Maas eindelijk bij het dorp te betrekken.

Ze zouden graag zien dat er (kleinschalige) recreatie mogelijk wordt gemaakt rond de geul zoals wandelpaden, fietsroutes, rustige watersport en ligweiden. Dit komt ook de lokale middenstand ten goede. Bij de realisatie van de eerste fase van het project, de grote geul in zuidelijke richting, heeft DCM aangegeven dat zij conform afspraken met de overheid gebonden is aan een natuurlijke inrichting van het gebied, waarbinnen beperkte mogelijkheden ontstaan voor wandelen en evt. fietsen (kortweg; extensieve recreatie). Het gebied komt na ontgronding en inrichting in eigendom en beheer van stichting het Limburgs Landschap.

Echter, bij de realisatie van de tweede fase, een kleine geul in noordelijke richting, heeft de gemeente Venlo toegezegd dat de dorpsraad Lomm inspraak krijgt in de inrichting van het gebied. Gestreefd wordt om voor aanvang van de werkzaamheden de gesprekken over de inrichting van het gebied afgerond te hebben. Zodat volgens plan in 2013 gestart kan worden met de ontgraving van het zogenoemde plan Lomm Plus. De eerste vrijwilligers voor deze werkgroep hebben zich al aangemeld.

Vanaf de aanvang van de werkzaamheden aan de hoogwatergeul bestaat er een klankbordgroep Hoogwatergeul die sindsdien twee keer per jaar bij elkaar komt om de laatste ontwikkelingen aan te horen en vragen te stellen wat betreft de stand van zaken en de gevolgen hiervan. Tijdens deze bijeenkomsten worden tevens eventuele gedane controles besproken. In deze klankbordgroep zijn vertegenwoordigd de gemeente Venlo, de Dorpsraad Lomm, Hengelsportvereniging de Karper, Provincie Limburg, Rijkswaterstaat/Maaswerken, Limburgs Landschap, de Historische werkgroep, LLTB, IVN Natuur- en milieueducatie en vanzelfsprekend ook DCM.

 

Foto's

 


 
Binnenkort in Lomm

Untitled Document
DatumTijdGebeurtenisLocatie

Nieuws Dorpsraad Lomm

Informatie en Advies

Het Informatie & Advies (I&A) punt in Lomm is vanwege te weinig bezoek gestopt.

 

Voor Informatie & Advies kunt u terecht in Arcen (Donderdag: 10.00-12.00 uur.) of Velden (Dinsdag: 10.00 - 12.00 uur.)

Presentaties Verkeersenquete Lomm

Verkeersenquete Lomm
 

Op verzoek van de Dorpsraad en de gemeente Venlo heeft de werkgroep dorpsingangen een enquete gehouden in Lomm.

Dit naar aanleiding omdat we van het GVVP € 50.000.00 ontvangen, we willen hiermee de dorpsingangen en het dorp verkeersveiliger maken.
 

Er was een goede respons , ongeveer 50% heeft de moeite genomen om te reageren wat zeer goed te noemen is. In de bijgevoegde tabel ziet u de uitslagen en de bevindingen staan, nog niet is uitgewerkt de positieve inbreng van de Lommse bevolking, Dit gaan we nu met de gemeente Venlo bespreken. We proberen met de goede oplossingen nog meer te bereiken voor ons dorp.
 

Bekijk hier de presentaties van de dorpsavond van 24 juni 2015. 

Dorpsavond op 24 juni

Op 24 juni is er in het gemeenschapshuis weer een dorpsavond

Bloedprikken in Lomm

De Dorpsraad heeft er voor gezorgd, dat met ingang van 5 september 2012 men kan bloedprikken in Lomm.

NL-Doet ook in Lomm

Ook in Lomm steken vrijwilligers de handen uit de mouwen in het kader van NL-Doet. Met vereende krachten hebben zij Lomm ontdaan van al het zwerfafval.

 


Nieuws van Omroep Venlo